Ποδήλατο + Βροχή

. . . Άχ βρε Ποδηλάτες !!!

Η βροχή μπορεί να είναι μια μεγάλη δικαιολογία για μια ημέρα ανάπαυσης, αλλά μερικές φορές βρέχει πολύ, για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, έτσι αργά ή γρήγορα αρχίζετε και εκνευρίζεστε . . . κοινώς τα . . . “παίρνετε στο κεφάλι”.

Μην στεναχωριέστε !

Λύσεις υπάρχουν, οικονομικές και προσιτές για όλους εμάς που αγαπάμε την ποδηλασία και δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε ένα λεπτό μακριά από την αγαπημένη μας σέλα !

Τι θα χρειαστούμε :

  • Προστατευτικά φτερά , μεγάλου μεγέθους, για να μπορέσουμε να εγκλωβίσουμε όσο περισσότερο όγκο νερού γίνεται και να περιορίσουμε αυτό το ενοχλητικό σπρέυ που πετάγεται στη πλάτη μας, αλλά και στα πόδια μας. Στο εμπόριο υπάρχουν πολύ καλές λύσεις για προστατευτικά φτερά πλήρους μεγέθους, τα οποία εφαρμόζονται όχι μόνο στις γέφυρες των φρένων, αλλά διαθέτουν ειδικές ελαστικές δέστρες για καλύτερο πιάσιμο τόσο στο μπροστινό πιρούνι, όσο και πίσω στα ψαλίδια και στη κάθετη σωλήνα του ποδηλάτου.
  • Ρουχισμός. Δεν γίνεται να πάρουμε μαζί μας όλη μας τη προίκα. Τα ρούχα μας πρέπει να είναι τα σωστά για τη κάθε περίσταση. Εάν το παρακάνουμε σύντομα θα υπερθερμανθούμε και θα διαπιστώσουμε για παράδειγμα ότι εν μέσω Νοέμβρη, κυριαρχούν στο σώμα μας κλιματολογικές συνθήκες Αυγούστου. Ούτε και το αντίθετο γίνεται . . . δηλαδή να φύγουμε με καλοκαιρινά ρούχα ελπίζοντας ότι με ένα καλό ζέσταμα που θα κάνουμε κάπου εκεί . . . ξέρετε εσείς . . . στις 80 με 95 σ.α.λ, θα πετύχουμε να διατηρήσουμε το σώμα μας ζεστό. Συγγνώμη δεν γίνεται. Κάπου μας περιμένει στην καλύτερη ένας λόφος όπου θα έχουμε ανεβάσει  παλμούς, αλλά και θερμοκρασία και μετά ; Έρχεται αυτό που αγαπούν οι περισσότεροι ποδηλάτες . . . η κατηφόρα και μαζι με τη κατηφόρα έρχεται και το αεράκι το δροσερό, το πιό δροσερό, η ψύχρα, που εάν έχουμε πόδια ξυρισμένα αυτά γίνονται σαν το δέρμα της κότας ή εάν έχουμε αφήσει το πόδι αξύριστο τότε βλέπουμε και καμαρώνουμε τις τρίχες κάγκελο. Απλά πράγματα. Φοράμε μακρύ κολάν – το είδος θα το αποφασίσετε Εσείς – μακριά μανίκια, ισοθερμική μπλούζα, καπέλάκι με γείσο για να μας προστατεύει από το νερό, αδιάβροχο ανοιχτού χρώματος για να είμαστε ευδιάκριτοι, γάντια, καλύματα παπουτσιών . . . και μην ξεχνάτε γυαλιά με ανοιχτόχρωμους φακούς. Σε όλα τα παραπάνω μπορείτε να προσθέσετε και τα φωτιστικά στοιχεία (μπροστινό λευκό & πισινό ερυθρό).
    Τι ξεχάσαμε . . . τι ξεχάσαμε ; Α . . . ναι ! Πάρτε μαζί σας και ένα με δύο φύλλα εφημερίδας. Όχι για να διαβάσετε τα αθλητικά γεγονότα, αλλά για να τη φορέσετε σε κάποια παρατεταμένη κατηφόρα. Θα σας βοηθήσει στο να απορροφήσει τον πολύτιμο ιδρώτα σας, αλλα και να σας ζεστάνει.
  • Η Βόλτα μας. Σχεδιάζουμε τη διαδρομή μας. Προτιμάμε να ποδηλατίσουμε σε διαδρομές που να μην έχουν ανηφόρες – όσο αυτό γίνεται – διότι στην κατηφόρα θα κρυώσουμε και θα είναι δύσκολο να επαναφέρουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας στα φυσιολογικά επίπεδα. Εάν σταματήσουμε, οι στάσεις μας θα πρέπει να είναι ουσιώδεις και ολιγόλεπτες. Μην ξεχάσετε να φάτε και να πιείτε, είναι τόσο εύκολο να ξεχάσετε να πίνετε αρκετά στη βροχή. Να αναγκάσετε τον εαυτό σας. Προσοχή !!! μην πέσετε στη παγίδα του αλκοόλ. Το λίγο ποτηράκι που θα επιχειρήσετε να πιείτε δεν θα σας ζεστάνει. Υπάρχουν τόσο ωραία ροφήματα !!!

Εν ολίγοις . . .

Η πιό δύσκολη απόφαση  για βόλτα στη βροχή είναι απλά να βγούμε από την πόρτα του σπιτιού μας. Ποτέ δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζουμε ότι πρόκειται να είναι ενώ απολαμβάνουμε το ζεστό καφέ μας και κοιτάζουμε έξω από το παράθυρο.

Αυτές οι συμβουλές θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε και να έχετε όλους τους δρόμους στη διάθεσή σας και να σας δώσουν μια αίσθηση ολοκλήρωσης επειδή είστε εκεί έξω . . . στη βροχή !

Καλή βόλτα να έχετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *